Monday, November 22, 2010

Barakallah laka..

Monday, November 22, 2010 |
Menghadiri majlis pernikahan kahwin aku kelmarin (Sabtu - 20/11), ada sedikit perasaan bercampur-baur.. Jeles ?? Ada la sikit ; tapi lebih banyak kepada rasa syukur.

Aku ada pernah dengar ; nak kata hadis pun tak sure laa tapi isinya ada kebenarannya.. "apabila sepasang mempelai diijabkabulkan, maka menangislah semua iblis & syaitan." Point di sini adalah bermaksud, apabila berlakunya ijab & kabul tu, maka berlepaslah mempelai tersebut dari fitnah & hasutan iblis/syaitan.

Kenapa tiba-tiba aku post bab menikah ni pulak ?? 

Urmm, sekadar berkongsi rasa, dan perasaan. 

Selamat Pengantin Baru, sahabat2ku.. Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair - "Semoga Allah memberi barakah bagi kamu dan memberkati keluarga kamu, dan mengumpulkan kamu dalam kebaikan dan kepada kebaikan."





Related Posts



Tentang-Aku

My photo
kata salah ! tak kata salah ! dunia-oh-dunia !

MyPersonality

Click to view my Personality Profile page

Arkib

 
Copyright © dunia-oh-dunia ! | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog