Sunday, March 14, 2010

Sense of Belongingness

Sunday, March 14, 2010 |
ada orang ajar aku term ni ;

SENSE OF BELONGING


ntah betol ker tak istilah nie..

tapi maksudnya kurang lebih yang ku faham ;  RASA MEMILIKI (kot...)


Mudah aja contohnya.. Hari ni kita pinjam kereta orang.. Habis pakai, kita g hantar jer laa buta2 camtu..Kot-kot ler nak isi minyak kasi full ker..Nak hantar g car wash ker..

tak jugakk


Bukan meminta. Tapi kalau dah orang tak reti berbudi-bahasa, rasa panas gak..

Ntah ler.. Aku tengok bebudak muda la nie cam tak reti aja.. Ngaji U saja, tapi masuk kelas kot ler nak sapu2 sampah ka, susun2 kerusi-meja kaa... Bukan suh jadi budak sekolah, tapi at least respect ler ilmu yang hangpa nak timba tu..

Tu tak masuk lagi bab naik bas mini tak kasi tempat duduk kat orang tua2, wanita mengandung...


ermm, padan laa budak2 la ni belajar tinggi2 pun, tak reti adab...


Dunia-oh-dunia!

sekadar gambar hiasan


Related Posts



Tentang-Aku

My photo
kata salah ! tak kata salah ! dunia-oh-dunia !

MyPersonality

Click to view my Personality Profile page

Arkib

 
Copyright © dunia-oh-dunia ! | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog