Saturday, May 9, 2009

demi masa

Saturday, May 9, 2009 |

kalau kena dengan favourite kita nie

laju ajer kita, kan?

yang minat bola,

sebut EPL kaa La Liga kaa

cerah bijik mata tu!

yang minat kereta

sebut aja apa jenis apa, keluaran company mana

confirm siap bagi spec lagi tu!

cuba baca sepotong ayat Al-Quran

'Maksud firman Allah: Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil menjadi pemimpinmu, orang-orang yang membuat agamamu jadi buah ejekan dan permainan, (iaitu) di antara orang-orang yang telah diberi kitab sebelummu, dan orang-orang yang kafir, dan bertakwalah kepada Allah jika kamu betul-betul orang-orang yang beriman. (Al Maidah:57) '

atau sepotong hadis

'aripada Jabir ra, bahawasanya Rasulullah saw telah bersabda "takutlah kamu daripada melakukan perbuatan zalim kerana sesungguhnya perbuatan tersebut membawa kebinasaan kepada orang-orang sebelum kamu, mereka sanggup melakukan pertumpahan darah sesama sendiri dan menghalalkan yang haram" - riwayat Muslim"

tak sampai 10 saat,

tobat menguap aihh!!!


haHA

macam mana laa nak celen yahudi nie...?


sanggup berpagi mengadap tv, komputer

daripada bangun tahajjud kan..??

udah-udah laa

masa yang kita ada tu

amat sedikit berbanding kerja yg kita ada..

ingat tu pesan ustaz kita.


Related Posts



Tentang-Aku

My photo
kata salah ! tak kata salah ! dunia-oh-dunia !

MyPersonality

Click to view my Personality Profile page

Arkib

 
Copyright © dunia-oh-dunia ! | Powered by Blogger | Template by Blog Go Blog